WP-35 jälleen tiukka Palloveikkojen kotikentällä

Hei,

Sunnuntaina 5. tammikuuta 2014 ToPV sai vieraaksi sarjan hännijoukkueen, WP-35:n. Kyseinen joukkue on aina ollut tiukka Arena Polaricalla (entisellä Gränsvallenilla). Näin kävi myös tällä kertaa: helpolla voittoa ei saatu.

ToPV – WP-35

WP-35 on ollut viime vuosina hyvin epävarma vastustaja ToPV:lle. Joukkue ei tahdo itse pelata, mutta piru vie kun he eivät anna muillekaan. Viimeiset kolme vuotta WP on ollut hyvin tiukka vastustaja ja varsinkin täällä Torniossa, joka on varsin selittämätöntä. Onko se juuri tämä ToPV:n motivoituminen peliin? Kohdataanko “helpot” joukkueet takki auki ja vielä kotikentällä?

Molemmat joukkueet ovat asennoituneina kovaan ja tiukkaan peliin. WP:n tavoite lienee vihdoinkin saada ensimmäiset pisteensä, kun taas ToPV pyrkii säilymään häpeältä. Sääkään ei ollut paras mahdollinen, vaan jo alussa tihkui pientä räntäsadetta, joka aiheutti mandariinipintaisen jään. Sade kuitenkin loppui pelin edetessä.

Ottelu kuitenkin alkaa tasaisin ottein. Heti alkuun mihinkään ei hätäillä, vaan pyritään pelaamaan omaa peliä ja säilyttämään pallonhallinta. 13 minuutilla ToPV:n Kimmo Nurkkala (Väinö Vierelä) avaa tulostaululle tuloksen 1-0. Tässä vaiheessa WP:n Juhani Heinonen istuu jäähyaitiossa, joka onkin ottelun ainut jäähy. Varkaus tasoittaa ottelun ajassa 21 Iiro Karppisen maalin johdosta ja kaikki alkaa alusta.

Samantyyppistä peliä jatkuu n. 39 minuuttiin asti, kun WP tarttuu mahdollisuudesta ja kirii johtoasemaan 1-2. Lasse Karppinen kirjattiin maalintekijäksi. Hyvin onnekasta pelin kannalta on ToPV:n nopea tasoitus 41. minuutilla. Kimmo Nurkkala laukoo hienon vapaalyönnin, jolle maalivahtikaan ei mitään voi. Palloveikot etenee jopa uudestaan edelle Väinö Vierelän (Marko Miinala) onnistuessa lähes heti Nurkkalan maalin jälkeen (43 min). Lopullisen tuloksen puoliajalle maalaa Igor Zolotarev (Jari Vaattovaara), joka karvausottein onnistuu kuskaamaan pallon Ari-Pekka Ahon ohi. Tauolle mennään lopulta 4-2 johtolukemin.

ToPV:n toisen puoliajan peli ei myöskään vakuuta. Alku näyttää vielä lupaavalta, mutta 67 minuutilla Aleksi Puustisen vapaalyöntimaali kimpoaa Aleksei Selivanovin mailasta maaliin, joka tietysti laskee kotijoukkueen itsevarmuuden ja lisää WP:n liikettä. Tämän vuoksi WP onnistuu tasoittamaan heti seuraavalla minuutilla (68 min) täysin ToPV:n virheen vuoksi. Lasse Karppinen kerää jo tehot 2+0 tässä ottelussa.

Pientä toivon puutetta tuntuu varmasti katsomonkin hengessä. Se peli, mitä ToPV pelaa, ei ole voiton arvoinen. Peli kuitenkin paranee huomattavasti, kun 72. peliminuutilla Igor Zolotarev vie ToPV:n 5-4 johtoon. Igorilla on ottelun aikana moni muukin paikka tehdä maali, mutta hänellä kun on tuo taipumus syöttää niistäkin kohdista, mistä voisi itsekin varmasti pukata pallo maaliin. Mainitsemisen arvoista on myös Kari Perkauksen torjunnat 4-4-tilanteessa. WP:llä oli ainakin kolme 100% maalintekopaikkaa, mutta Kari pelastaa triplana koko joukkueen.

Vaikka ToPV menikin 20 minuuttia ennen ottelun päättymistä johtoon, pystyy WP-35 vielä tasoittamaan useammankin kerran. He taistelevat loppuun asti, mutta vihreävalkoiset pystyvät pitämään voittoaseman. ToPV voittaa tärkeän ottelun savolaisia vastaan 5-4.

Jälleen palkittiin ottelun parhaat. WP-35:n ansaituin oli ehdottomasti Lasse Karppinen, kun taas ToPV:lta palkinnon sai Igor Zolotarev, vaikka yhtä lailla olisi Kari Perkauskin sen ansainnut. Kari torjui viimeisellä peliminuutilla lähes varman läpiajon, joka onnistuessaan olisi voinut koitua tasapeliksi.

ToPV tämän ottelun johdosta pelaa jo kolmannen pelin peräkkäin ilman ainuttakaan jäähyä. Mainitsemisen arvoista on myös se, että tänä kautena yksikään maali ei ole vielä livahtanut ToPV:n verkkoon kulmalyönnistä. Mutta jälkimmäinen fakta ei ole enää kovin tärkeää.

Ottelun lopputulos:

ToPV 5-4 (4-2) WP-35

ToPV:n tehot:

  1. Igor Zolotarev 2+0
  2. Kimmo Nurkkala 2+0
  3. Väinö Vierelä 1+1
  4. Marko Miinala 0+1
  5. Jari Vaattovaara 0+1

ToPV ei saanut yhtään jäähyä tässä ottelussa.

ToPV:n paras pelaaja:

Igor Zolotarev

———

Jätä vastaus

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.