Elintärkeä voitto sarjakärjeltä

Tapaninpäivänä 26.12.2013 Arena Polaricalla nähtiin parasta viihdettä tälle päivälle. Bandyliigan pohjoisjoukkueet, ToPV ja sarjan kärki OLS, mittelöivät keskenään reilussa kamppailussa. Monikin varmasti huokaisi yllätyksestä, kun lopputulos olikin ajatusten käänteinen.

ToPV – OLS

ToPV:n motivaatio ei ollut vallan korkea kahden kotitappion jälkeen. Tappio tästä ottelusta olisi voinut olla katastrofaalinen, vaikka kyseessä olikin tänä vuonna ehkäpä eniten yllättänyt joukkue OLS eli Oulun Luistinseura. ToPV:n tarkoitus oli aloittaa ottelu vastatuuleen ja näin myös kävi. Sää soikin meille Tapaninpäivänä varsin kovan tuulenpuuskan. Tavoite ensimmäisellä puoliajalla oli kestää ja olla häviämättä puoliaikaa. Siinä onnistuttiin, kun tauolle mentiin tuloksin 3-3.

Otteluhan alkaa heti ripein liikkein. Kimmo Nurkkala tekee avausmaalin neljännellä peliminuutilla. Tästä pelataan vaihtelevaa peliä kuutisen minuuttia, kunnes tasoitus kilisee Ilari Nikulalta. Ilari näkyi koko ottelun ajan hyvin selkeästi. Hänen työnsä kentällä ei voinut olla huomaamaton. ToPV siirtyy ensimmäisen ja ainoan kerran koko ottelun aikana tappioasemaan 17 peliminuutilla, kun Petri Paasovaara pussittaa pallon häkkiin. Tilanne on 1-2 varsin pitkän aikaa. Jännitys on korkealla ja se pahenee entisestään, kun Vaattovaaran Jari tasoittaa 2-2 ajassa 25.

Heti Vaattovaaran tasoituksen jälkeen seuraava minuutti on jälleen ilon ja riemun paraati. Harri Hiukka pamauttaa varsin kaukaa tykin Lappalaisen maaliin ja vie kotijoukkueen 3-2 johtoon. Päät hieman laskevat puoliajan lopussa Antti-Pekka Airaksisen maalin vuoksi (32 min) ja näillä 3-3 lukemilla joukkueet lähtevätkin tauolle.

Viikonlopun peleistä erona oli se, että tässä ottelussa asiat onnistuivat. Puolustus ja iskut olivat ykkösluokan peliä Palloveikkojen osalta. Peli oli kuitenkin tiukkaa kamppailua molemmilta ja pelin taso oli tasaisempaa tasaista. Tiedossa oli, että OLS on yleensä panostanut kovasti otteluiden toisella puoliajalla, joka on hieman erikoinen ominaisuus. Tällä kertaa tämä ei kuitenkaan toteutunut. Kukapa olisi voinut uskoa, että Airaksisen maali on Luistinseuran viimeinen.

Toinen puoliaika lähtee käyntiin heti ToPV:n maalilla puolen minuutin aikana, jonka tekee Jari Vaattovaara. Seuraava aika on silkkaa jännityksen piinaa. On OLS:n vastalauseen odotus. Tätä ei tule. ToPV käyttää paikkansa hyväksi ja Väinö Vierelän maalintekopaikan riparoi ensimmäisen kerran Bandyliigassa Anssi Mokko ajassa 68. Tämä ei vielä lannistanut OLS:n peliä täysin, mutta 72 peliminuutilla Jari Vaattovaara suoriutuu hattutempusta ja vie Palloveikot 6-3 johtoon, joka on ehkäpä se viimeinen tilkka Luistinseuran pelille. Tästä lähtee kasa virhesyöttöjä ja varsin junnumaisia pallonmenetyksiä. Pallo ei edes meinaa pysyä lavassa juuri ollenkaan Luistinseuralla.

Ottelu näyttää pelillisesti katsottuna varsin selvältä ja Tapaninpäivänä 2013 nähtiin ToPV:n pelin parhautta, mutta toisaalta myös OLS:n pelin huonoutta. On päivänselvää, että OLS pystyy parempaan ja peli tulee olemaan tiukka seuraavassa ottelussa. Toki myös Tornion Palloveikkojen asennoituminen peliin vaikutti suuresti asiaan. Vaikka motivaatio olikin alhaalla viikonlopun jälkeen, silti ToPV ahdisti oululaiset ahtaasti nurkkaan. ToPV viime vuonnakin näytti parhautensa sarjan kärkijoukkueita vastaan, mutta samaa ei huomattu hännijoukkueiden seassa.

Kimmo Nurkkala tekee pelin täysin selväksi 83 peliminuutilla 7-3. Tästä laskua ei enää ole. Vielä lopuksi OLS:n hermot pettävät ja ToPV saa mahdollisuuden ampua rankkarin. Jo aiemmin ottelussa Harri Hiukka missasi jälleen rankkarin, joten tällä kertaa saa luvan laukoa se, ketä vastaan rikotaan, eli Väinö Vierelä. Hän onneksi suoriutuu ja panee pelille stopin.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että tässä ottelussa saivat pisteet monet niistä, jotka eivät aikaisemmin ole erottunut niin hyvin. Ottelussa pelattiin tällä kertaa koko joukkueen voimin ja huomasi, että varsinkin toisella puoliajalla koko poppoo taisteli. Pisteet jakautuivat yhdeksälle henkilölle. Tämä voitto tullaan muistamaan kauan, niin Torniossa kuin Oulussakin.

Ottelun parhaat palkittiin myös. Oulun Luistinseuran ehdoton paras pelaaja tehoilla 1+1 oli Ilari Nikula ja ToPV:n best player tehoilla 2+1 Kimmo Nurkkala.

Ottelun lopputulos:

ToPV 8-3 (3-3) OLS

ToPV:n tehot:

  1. Jari Vaattovaara 3+0
  2. Kimmo Nurkkala 2+1
  3. Väinö Vierelä 1+1
  4. Harri Hiukka 1+0
  5. Anssi Mokko 1+0
  6. Paulus Pörhölä 0+1
  7. Marko Miinala 0+1
  8. Toni Vanha 0+1
  9. Kari Perkaus 0+1

ToPV ei saanut yhtään jäähyä tässä ottelussa.

ToPV:n paras pelaaja:

Kimmo Nurkkala

———

Jätä vastaus

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.