Tärkeä viikonloppu ei mennyt ihan nappiin

Hei,

21.-22.12.2013 ToPV sai vieraaksi Porvoon Akilleen ja Mikkelin Kampparit. Tavoitteena oli ainakin kaksi pistettä, jotka olisi ollut realistisempaa ryöstää Kamppareilta, mutta kyseiseen huippuun ei päästy. Molemmista otteluista kärsittiin tappiot, hyvällä ja huonolla pelillä.

ToPV – Akilles

Jo ennen ottelun alkua oli hyvin tiedossa, että Akilles on erittäin kova joukkue. Viime kaudella ToPV onnistui päästämään kahdessa pelissä porvoolaisia vastaan yli 30 maalia. Tänä vuonna Akilles on entistä kovempi, joka voi hyvinkin taistella kultamitalista ja varmasti tuleekin taistelemaan.

ToPV:lla oli kotikentän etu. Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen: molemmilta osapuolilta nähtiin monta hyvää paikkaa, joissakin onnistuttiin ja joissakin ei. Varsinkin Palloveikkojen onni oli jossain muualla kuin kentällä. Marko Miinalan avausmaali 18 peliminuutilla oli hyvin tärkeä. Maalin syötti Harri Hiukka. ToPV kesti kauan, mutta 38 minuutilla Akilleen Filip Johansson tasoitti tulokset 1-1. Kaiken kaikkiaan loistavan pelin pelannut Marko Miinala vie ToPV:n vielä kerran johtoon ajassa 35 (syötti Jari Vaattovaara), mutta lähes heti tasoitus kuuluu Lasse Kyllöseltä (37 min). Tauolle mentiin tasoissa, 2-2.

Toinen puoliaika karkasi käsistä. Keskikenttä repesi, sillä voimat loppuivat kesken. Tämä johtui siitä, että ToPV valitsi taktiikakseen karvata ja pressata ylhäältä koko ottelun ajan. Alkoi alamäki ja lukuisat epäonnistumiset. Vaikka Marko Miinalan hattutemppu minuutilla 48 (syötti Harri Hiukka) motivoikin taistelemaan lisää, voimat eivät yksinkertaisesti riittäneet. Rasmus Lindqvistin tasoitus heti seuraavalla minuutilla vei pelin selvästi Akilleen haltuun. Seuraavat Matti Väärälän ja Matti Vainion maalit ajoissa 51 ja 52 olivat ratkaisevat. Puhumattakaan Jukka Loukkolan kolmen minuutin sisällä (77 ja 79 min) tehdyistä maaleista, joista yksi upposi rankkarista.

Lopussa ToPV onnistui tasaamaan suhteet, mutta ehkä se oli jo viimeisellä 10 minuutilla liian myöhäistä. Harri Hiukka kavensi 4-7 ajassa 83 ja Tommi Nurkkala 5-7 ajassa 88. Harrille syötti Marko “Minttu” Miinala ja Tommille “Vadu” Vaattovaara”. Ottelun kirsikka kakun päällä oli aivan lopussa isketty Akilleen 5-8 maali, jonka teki Andreas Flink.

Jälleen palkittiin ottelun parhaat. Akilleesta parhaimmaksi valittiin torniolaisille tuttu Ville-Veikko Angeria. ToPV:sta ehdottomasti paras pelaaja oli Marko Miinala.

Ottelun lopputulos:

ToPV 5-8 (2-2) Akilles

ToPV:n tehot:

  1. Marko Miinala 3+1
  2. Harri Hiukka 1+2
  3. Jari Vaattovaara 0+2
  4. Tommi Nurkkala 1+0

ToPV:n jäähyt (30 min):

  1. Toni Vanha 10 min
  2. Simon Pruikkonen 10 min
  3. Jussi Harjuoja 10 min

ToPV:n paras pelaaja:

Marko Miinala

———

ToPV – Kampparit

Sunnuntaina kohdattiin Kampparit Mikkelistä. Tässäkin ottelussa ToPV kärsi tappion. Kyseinen ottelu oli ToPV:n osalta ehkä se tärkein koko viikonlopun aikana, sillä Palloveikkojen ja Kamppareiden voimasuhde ei ole kovin kaukana, vaikka peruskunnossa Kampparit voittaakin.

Peli Akilleeta vastaan vei kaiken voiman. Myös väärin valittu taktiikka oli suuri tekijä ottelun lopputulokseen, kun taas päätettiin kokeilla ottaa ylhäältä kiinni lähes koko ottelun ajan, joka taas väsytti lisää.

ToPV:n ottelu ei lähtenyt hyvin käyntiin, kun ensimmäinen puoliaika päättyy 0-5 Kamppareiden hyväksi. Heti toisella peliminuutilla Kampparit etenee johtoon Tuomas Liukkosen maalin avulla ja johto kasvaa 0-2 kuudennella peliminuutilla, kun Eetu Karhunen päättää rankaista valkopaitoja vielä lisää. Tilanteessa 0-2 ToPV:n Harri Hiukka sai erinomaisen mahdollisuuden saada pelisuhde vakaaksi rangaistuslaukauksesta, mutta hän epäonnistui, joka oli ehkäpä se kriittisin virhe koko ottelussa. 1-2 tulos on tietenkin ihan eri juttu kuin 0-2. Myös tauolle oltaisiin voitu lähteä hyvinkin tasaisin luvuin.

Kolme Kamppareiden seuraavaa maalia tulee alle 10 minuutissa, jotka tekevät Kimmo Huotelin (23 min), Eetu Karhunen (28 min) ja uudestaan Kimmo Huotelin (31 min). Kimmo Huotelin oli erittäin hyvin erottunut pelaaja kentällä ja hänen työllään oli varsin iso rooli ottelun lopputuloksessa. ToPV:lta puuttui yksinkertaisesti onni ja tuuri, vähän samanlainen tapaus kun ottelussa Akilleeta vastaan. Saatiin aikaiseksi todella monta paikkaa kaventaa, mutta pallo päätti olla uppoamatta.

Toinen puoliaika lähti käyntiin varsin hyvin, kun heti alussa Marko Miinala tekee Palloveikkojen ensimmäisen maalin (47 min). Peli eteni tasaisesti palloa pyöritellen eri suuntiin ihan 60 minuuttiin asti, kunnes Kampparit sai ajatuksen paukuttaa lisää maaleja. Alpo Kaartisen (63 min) ja Tuomas Liukkosen (69 min) osumat tekivät pelistä selvän, tilanne 1-7. Ainoa tavoite tässä tilanteessa voikin olla täydellisen nöyryytyksen ehkäiseminen. Kampparit jatkoi etenemistään vielä seuraavat 10 minuuttia Kimmo Huotelinin tehtyä hattutempun ajassa 75 ja Nikke Tuhkasen muovailtua viimeisen Mustien numeron taululle minuutilla 80. ToPV:n Harri Hiukka kavensi vielä 84 minuutilla Tommi Nurkkalan kulmasyötöstä 2-9, josta tulikin ottelun lopullinen tulos. ToPV:lla oli myös toisen puoliajan aikana toinenkin rankkari, josta vastasi Jari Vaattovaara. Hänkin valitettavasti epäonnistui yrityksessään.

Peli oli kaiken kaikkiaan erittäin tasainen, eikä tulos juuri kerro totuutta. ToPV pelasi erittäin vahvaa peliä, mutta paikat eivät uponneet silloin kun piti.

Kamppareiden ottelun parhaaksi valittiin maalivahti Markus Hartikainen, vaikka Kimmo Huotelin olisi saman palkinnon myös ansainnut. ToPV:n parasta pelaajaa oli hankala valita, mutta Tommi Nurkkala sai sen kunnian.

Ottelun lopputulos:

ToPV 2-9 (0-5) Kampparit

ToPV:n tehot:

  1. Marko Miinala 1+0
  2. Harri Hiukka 1+0
  3. Tommi Nurkkala 0+1

ToPV ei saanut yhtään jäähyä tässä ottelussa.

ToPV:n paras pelaaja:

Tommi Nurkkala

———

Jätä vastaus

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.