Kahden pisteen kalastus onnistui

Hei,

14.-15.12.2013 Tornion Palloveikot olivat etelän reissulla Varkaudessa ja Lappeenrannassa. Lauantaina Kisapuistossa meidät kohtasi Veiterä ja sunnuntaina Kämärissä WP-35. Lappeenrannasta lähdettiin Varkauteen pettynein suin, mutta Kämäristä tienattiin kaksi pistettä, joka itseasiassa olikin viikonlopun tavoite.

Veiterä – ToPV

Peli aloitettin verraten hyvin. Kaikki toimi asian mukaisesti ensimmäiset 25 minuuttia, jonka aikana ToPV onnistui pussittamaan kaksi maalia Kisapuiston maaliverkkoon, joista yksi osui ottelun toisella minuutilla ja toinen ajassa 24. Molemmat maalit teki Harri Hiukka ja syöttäjiksi kirjattiin Igor Zolotarev ja Jari Vaattovaara mainitussa järjestyksessä. Veiterä onnistui tasoittamaan pelin minuutilla 9 Miikka Tujulan osumasta.

25 minuutin jäljeen alkoi jyrkkä lasku, kun yllättäen iski varsin huono liikkuminen ja puolustuspeli epäonnistuí rankasti. Maaleja ei Hiukan toisen osuman jälkeen kuitenkaan nähty, vaan tauolle mentiin johtolukemin 1-2. Puolet puoliajasta pelattiin mainiota peliä, mutta loppu oli täynnä ns. junnuvirheitä ja harmillisen heikkoa liikettä. Mikä sitten lienee moisen ja yhtäkkisen laskun syynä?

Toinen puoliaika aloitettiin vielä varsin samanlaisin liikkein kuin viime puoliajan loppu. Tämä koitui traagiseksi tasoitukseksi 2-2, kun Eetu Peuhkuri kostaa (56 min) tällä kertaa keltaisissa paidoissa pelanneille torniolaisille. Siitä huolimatta, että taistelu oli kova ja tasoa jopa parannettiin, Veiterä onnistuu tasoittamaan ja lannistamaan ToPV:n. Ihan tämä ei vielä riittänyt, vaan Veiterä eteni johtoasemaan Aleksi Seppäsen avustuksena (61 min), 3-2.

Johtoasemasta tiputtiin tappiollisiin lukemiin. Jokainen ymmärsi, että Veiterän kanssa on pelattava voitosta. Veiterä on ollut viime vuosina hyvin epävakaa vastustaja: joko heiltä otettiin tai heille jätettiin pisteet. Lisäksi Veiterän poppoo on tänä kautena selvästi heikompi, kun viime vuosien vakaa kehikko, Valtteri Hauska, Ville Utti ja HT-Bandyyn siirtynyt Tero Määttälä, jätti seuran.

Pahalta kuitenkin näytti vasta, kun ajassa 67 Miikka Tujula tekee ottelun toisen maalinsa ja vie lappeenrantalaiset kahden maalin eroon, 4-2. Vaikka ToPV:n joukkueella oli varsin hyvä asennoituminen otteluun, toimi kuitenkin ns. vieraskentän kompleksi. Vielä kuitenkin taistelu voitosta jatkui ja Harri Hiukan hattutemppu (70 min) kaventaa ottelun 4-3. Maalin syötti Marko Miinala. Hyvin valitettavasti Veiterän oli pakko pitää kahden maalin ero vierasjoukkueesta ja Joonas Peuhkuri auttoikin asiassa lähes heti Harrin maalin jälkeen (73 min). Tulos nyt 5-3 ja peliaikaa vajaa 20 minuuttia jäljellä.

Heti seuraavalla minuutilla (74 min) jälleen Harri Hiukan osuma kaventaa tilanteen 5-4. Jo toisen syöttöpisteen saa Igor Zolotarev. MUTTA, taas juuri kun ottelu uudestaan kaventuu, Aleksi Seppänen vie kotijoukkueen uuteen nousuun (75 min), 6-4. Kolme maalia kolmen minuutin sisällä, aika jees. Enää ei kavennettu tarpeeksi ajoissa, vaan juuri annetulla lisäajalla. Harri Hiukka tekee ottelun viidennen maalinsa ja päättää ottelun numeroihin 6-5. Igor Zolotarev taas jatkaa erinomaista syöttöputkeaan ja kopauttaa syöttöhattutempun.

Yleisesti voisi sanoa, että pelistä puuttui yksinkertaisesti onni ja tuuri. Heti, kun ToPV nosti tempoaan, ei ollut mitään ongelmia liikkua koko kentän halkaisijalla. Ratkaiseva virhe oli johtoaseman menetys. Ajoittain näkyi hyvinkin selvästi, että porukka yksinkertaisesti väsyy ja ei enää jaksa luistella. Lisäksi typeristä junnuvirheistä Veiterä sai muutaman maalin. Jos nämä virheet olisi minimoitu, olisi kaksi pistettä helposti voitu saada käsiin.

Ottelun lopputulos:

Veiterä 6-5 (1-2) ToPV

ToPV:n tehot:

 1. Harri Hiukka 5+0
 2. Igor Zolotarev 0+3
 3. Marko Miinala 0+1
 4. Jari Vaattovaara 0+1

ToPV:n jäähyt (30 min):

 1. Marko Miinala 20 min
 2. Jussi Harjuoja 10 min

ToPV:n paras pelaaja:

Harri Hiukka

———

WP-35 – ToPV

Tästä ottelusta on itseasiassa paljon vähemmän kerrottavaa, vaikka voitto tulikin. Ottelu oli sen verran vakaa ToPV:n osalta, että hirveän kovin ihmeellistä temppuilua ei Kämärissä kummaltakaan joukkueelta nähty. Ottelu oli kuitenkin päivän ottelu.

ToPV:n saapuessa Varkauteen jokainen ymmärsi, tämä kyseinen päivä 15.12. määrää paljon niin henkisesti kuin liigaa ajatellenkin. WP-35 on yksi sarjan epämiellyttävimmistä vastustajista lähes joka joukkueelle: he eivät itse pelaa, eivätkä anna muillekaan. ToPV kohtasi WP-35:n aikaisemmin HaparandaTornio Bandy Cupissa, jossa ToPV kärsi tappion.

Hyvin nopea Jari Vaattovaaran maali jo toisella peliminuutilla oli vakava vahvistin Palloveikkojen pelille. Samainen henkilö teki myös 0-2-maalin ajassa 8 ja molemmat maalit syötti Kimmo Nurkkala. Pidettiin varsin pitkä välitauko maalien suhteen ihan 22 minuttiin asti, jossa kotijoukkue kaventaa 2-1 Niko Nissisen mailan kautta.

Peli tiukkeni entisestään. 2-1 tilanteessa Palloveikoilla oli kaksi miestä jäähyaitiossa, mutta Tornio kesti alivoiman mainiosti, joka oli henkisesti hyvin tärkeä suoritus. Molemmat jäähyt annettiin ensimmäisen puoliajan lopussa, joten toinen puoliaika aloitettiin jo kahden miehen alivoimalla.

Nissisen maalin jälkeen WP ei onnistunut ahdistamaan vihreävalkoisten verkkoja sen verran, että olisi maaleja tullut. Paikkoja kotijoukkueella oli kuitenkin vaikka muille jakaa. WP-35:n raportin mukaan keltaisilla oli jopa 16 kulmalyöntiä, mutta yksikään ei uponnut. Lisäksi oli useita yksittäisiä hyökkäyksiä, mutta puolustus kesti hyvin.

Minuutilla 64 palattiin maalien tekoon. Jari Vaattovaara lyö hattutempun täytäntöön ja vie vierasjoukkueen 1-3 johtoon. ToPV oli itseasiassa vain itselleen vaarana. Voittaja oli jo tässä vaiheessa varsin selvä. Jatkuvat jäähyt olivat voineet olla varsin päättäviä, mutta kyllä tänään puolustus skulasi. Ajassa 70 ToPV:n venäläisvahvistus Aleksei Selivanov saa aikaan kauden ensimmäisen maalinsa, joka on myös ensimmäinen maali koko Suomen Bandyliigassa. Hänen maali ratkaisi ottelun täysin, 1-4. Maalin syötti Suomeen jo vuonna 1994 kotiutunut venäläinen Igor Zolotarev.

Jari Vaattovaara oli ehdottomasti ottelun ykkösmiehiä. Hänen maalinsa tuottivat suurta toivoa ja antoivat suurta apua joukkueelle. Harri Hiukan suoritus oli valitettavasti selvästi heikompi kuin edellisenä päivänä. Hän myös epäonnistui yhdessä rangaistuslaukauksessa.

Palloveikkojen puolustuspeli oli erinomaista, joka tulikin jo mainittua. Maalivahti Kari Perkaus pelasti monta tärkeää paikkaa, mm. 2-1-tilanteessa läpiajon. Mies pelasi kaiken kaikkiaan hienon pelin. Myös Marko Miinalan ansiota ei saisi unohtaa. Ilman miehen työtä ja panostusta olisi ToPV voinut olla pahassakin jamassa.

Ottelun lopputulos:

WP-35 1-4 (1-2) ToPV

ToPV:n tehot:

 1. Jari Vaattovaara 3+0
 2. Kimmo Nurkkala 0+2
 3. Aleksei Selivanov 1+0
 4. Igor Zolotarev 0+1

ToPV:n jäähyt (50 min):

 1. Tommi Haarakoski 20 min
 2. Toni Vanha 10 min
 3. Harri Hiukka 10 min
 4. Paulus Pörhölä 10 min

ToPV:n paras pelaaja:

Jari Vaattovaara

———

Nyt on vuorossa viisi kotipeliä peräkkäin. Näistä on pakko saada mahdollisimman monta pistettä, jotta sarjan lopussa ei tarvitsisi mietiskellä playoff-peleihin pääsyä. Tänä viikonloppuna ToPV saa vastustajaksi Arena Polaricalle Porvoon Akilleen ja Mikkelin Kampparit. Ehdottoman kovat vastustajat, joilla riittää potentiaalia voittaa ToPV myös vieraskentällä.

Jätä vastaus

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.