Paras viikonloppu vuosiin?

Hei,

30.11.-1.12.2013 ToPV pelasi ensimmäiset kotiottelunsa kaudella 2013-2014. Vierailevat joukkueet olivat viime vuoden kakkonen Narukerä ja viime vuoden mestari HIFK. ToPV voitti varmasti molemmat joukkueet vaihtelevalla pelillään. Tuuria, taitoa vaiko magiaa?

ToPV – Narukerä

Lauantai 30.11. oli ensimmäinen askel nousuun. Kaksi ensimmäistä pistettä saatiin lokeroomme hopeamitalisti Narukerältä. Ottelun lopputulokseksi muotoutuivat numerot 9-6 (5-4).

Ensimmäinen puoliaika lähti Tornion osalta hyvin käyntiin. Agressiivinen hyökkäilevä peli ja toisaalta Narukerän omanlainen passiivisuus tarjosi mahdollisuudet ensimmäisille maaleille. Heti toisella peliminuutilla Kimmo Nurkkala saa avattua numerot tulostaululle Jari Vaattovaaran syötöstä. Lähes heti (5) Harri Hiukka tekee kauden ensimmäisen maalinsa Nurkkalan tavoin. Tilanne 2-0 ei vielä meinannut riittää, vaan pressaus jatkui vielä noin 10 minuuttia. 13 minuutin jälkeen Harri Hiukka taas lisää johtoa, mutta tällä kertaa rankkarista. Tilanne on nyt jo 3-0.

Neljän minuutin sisällä Narukerä onnistuu tekemään (vai sanoisiko ToPV onnistuu päästämään?) kolme maalia ja tasoittamaan ottelu. Narukerän amerikkalaisruotsalainen vahvistus Alexander Hart takoi kaksi maalia Palloveikkojen verkkoon (18 ja 21) ja Timo Niemi sai kunnian juhlia myös maaliaan (20). Palloveikot vaikuttivat uupuneilta Hartin kolmannen maalin johdosta. Kun Timo Niemi karkaa ja tekee Narukerän neljännen maalin (30), alkaa näyttämään pahalta. Narukerä on aina ollut Palloveikoille kova vastus, eikä tämä ottelu ollut poikkeus. Mutta vielä jaksettiin taistella loppuun asti. Harri Hiukka tekee hattutemppunsa 34 peliminuutilla, vaikkei katsomosta juuri yhtään hattua lentänykään. Tämäkin maali oli rangaistuslaukaus. Luoja on tainnut luoda Hiukalle hienon ominaisuuden: suoriutuminen rankkareista. Tilanne 5-4.

Erittäin tärkeänä motivoivana asiana voidaan pitää Palloveikkojen johtomaali 5-4, josta suoriutui ajassa 44 Väinö Vierelä. Häntä auttoi Igor Zolotarev syötöllään. Tauolle mentiin silti hieman ymmällään, sillä jääpallossa on yleisesti hyvin harvinaista päästää kolme maalia neljän minuutin sisällä. Kaikenlaista oli suunnitteilla tauon aikana. Kaiken kaikkiaan hyvin tasainen puoliaika. Narukerä saattoi hallita palloa jokseenkin enemmän, mutta ToPV suoriutui tosipaikoista mallikkaammin. Ja sehän se tietenkin urheilussa on tavoitteena.

Toinen puoliaika ei alkanut toivotulla tavalla. Tommi Heikkilän ollessa jäähyllä Narukerä onnistuu alivoimalla tasoittamaan ottelun ajassa 50, kiitos Aleksi Vihtilälle. Taas saatiin melkoista reikäkipua, kun kaikki oli jälleen epävarmaa ja tilanne oli paha. Pidettiin pitkä maalitauko, jonka aikana nähtiin tuhottoman paljon yrityksiä ja vaarallisia paikkoja molemmin puolin. Vihdoin determinismisesti ajatellen tapahtui se hetki, kun Tommi Heikkilä komppaa meitä jälleen ja käytöksellään tienaa Toppilalle rankkarin. Arvatkaas, kuka lyö? Ei, ei Kari Perkaus. Vaan Harri Hiukka. 75. peliminuutilla Hartsa suoriutuu jo kolmannen kerran rankkarista ja tekee yhteensä neljännen maalinsa. ToPV jälleen johtoasemassa, 6-5.

Tästä eteenpäin kovin paljon herrasmiesmaisuutta ei ollut näkyillä, kun Narukerän epäasiallisen käytöksen provosoimana myös ToPV alkoi raivostumaan. Jäähyjä alkoi tulemaan useampi kappale Petri Kuuselan ohjaamana. Ottelussa nähtiin myös yksi suora ulosajo eli punaisen kortin vilahdus, kun Tomi Mustosen suunsoitto varoituksista huolimatta ei tahtonut loppua. Syynä siis törkeä sopimaton käytös. Mustonen lähti suihkuun ja ToPV tekee seitsemännen maalinsa. Tommi Nurkkala avasi saldonsa ja Harri Hiukka jatkoi omaansa syöttöpisteellä. Maali tehtiin ajassa 77. Mustonen taas pisti teräsuojat päälle minuutilla 76.

Jari Avellan päätti auttaa vihreävalkoisia ja nappasi jäähyn, joka helpotti lisäämään johtoa, nyt jo 8-5. Väinö Vierelä maisteli jo toisen maalinsa makeutta (81). Neljä minuuttia ennen pelin loppua nähtiin toinen punainen kortti. Jere Koivula käyttäytyi sopimattomasti potkaisemalla laitaa jäähyn saatuaan. Referee luokitteli punaisen lievänä ottelurangaistuksena. Siitä huolimatta Kerä jaksoi vielä vähän aikaa taistella ja minuutti ennen loppua Jari Avellan korjaa jäähynsä maalin kaventamalla ottelun 8-6. Tämä ei vielä ollut päätösmaali, vaan Harri Hiukan jäähystä huolimatta konkari Jari “Vadu” Vaattovaara muotoilee lopullisen tuloksen viimeisellä minuutilla 9-6. Häntä avusti Tommi Nurkkala.

Tärkeä voitto ja jännittävä ottelu täynnä yllätyksiä. Paremminkin olisi voinut pelata, mutta ei pelityyli tilastoista pisteitä ota.

- Meillä on “tulipalo” alakerrassa. Puolustus ei toimi niin kuin pitäisi. Sen voin vaan sanoa, että tällaisella pelillä emme samaa joukkuetta Porissa voita. Päästämme lähes yhtä monta maalia kuin temme niitä, pelaajavalmentaja Igor Zolotarev kommentoi.

ToPV – HIFK

Joulukuun ensimmäisenä päivänä saimme vastaan jo tutun vastustajan, HIFK:n. Kenellekään ei varmaan tarvitse kertoa, että HIFK voitti ensimmäisen ottelun Porvoossa 4-2 ja se on viime vuoden Suomen mestari. ToPV voitti ansaitusti punapaidat lukemin 3-0 (2-0).

Puolustukseen tehtiin hieman muutoksia. Tänään liberona pelasi Jussi Harjuoja ja pakko sanoa, että loistavan pelin pelasi uudella pelipaikallaan. Ensimmäinen puolisko alkoi simppelisti sanottuna ToPV:n johtamana. Peli näytti alkuminuuteista vakuuttavalta, varsinkin kun alitajunnassa tiesi, että pelistä tulee tiukka ja mielenkiintoinen. Tornion ehkä tällä hetkellä parhaimpien joukkoon lukeutuva Marko Miinala pistää ottelun pyörimään seitsemännellä peliminuutilla tekemällä kerrassaan tärkeän maalin. Häntä avusti tänään liekeissä ollut Igor Zolotarev.

Kuten jo ennustaa saattoi, maaleja ottelussa ei paljoa todistettu. Puoliajan välikkö oli hyvin mukaansatempaava, joka oli variaatio kovaa taistelua, loistosuorituksia ja vaarallisia tilanteita. Suurimmaksi osaksi HIFK puolusti ja ToPV hyökkäsi, joten puoliaika oli paljolti ToPV:n hallinnassa. Oli erittäin miellyttävää katsoa koko ottelun ajan ToPV:n puolustuspeliä. Siinähän on ongelmia, mutta tänään tapahtui suuri harppaus siinä asiassa. ToPV onnistui katkomaan syöttöjä ja puolustajat ottivat kylkeen mallikkaasti.

Vielä 42. minuutilla Jari Vaattovaara lisää kotijoukkueen johtoa kahden maalin eroon, 2-0. Igor Zolotarev auttoi tässäkin tapauksessa luistelutekniikallaan ja syötöllään. Tauolle kotijoukkue lähti hyvin mielin. Samaa ei voi sanoa HIFK:sta, joka on häviämässä viikon toista otteluaan pohjoisessa.

Kehojen levättyä pyörähti toinen puoliaika käyntiin. Torniolaisjoukkueelle tämän puoliajan alku oli jälleen onnistunut, kun Jari Vaattovaara ajassa 48 kirjaa itselleen toisen maalin papereihin ja Igor Zolotarev taas “syöttöhattutempun”. Loppu puoliajasta oli vain yrittelemistä HIFK:n osalta. Molemmat joukkueet taistelivat maaleista yhtenä joukkueena. Varsinkin HIFK:lla oli tärkeä tehtävä: tasoittaa ottelu ja viedä itsensä johtoon. Yrittämiseksihän se jäi, kun ToPV:n puolustus skulasi niin kuin pitikin. Pakko myöntää, että tällaisella pelillä, minkä ToPV meille demonstroi, kaatuu moni muukin kovan kastin Bandyliigajoukkue. Ottelun loppua kohden tunteet alkoivat kiehumaan molemmilla joukkueilla. Itseasiassa tappelukin oli hyvin lähellä, jossa olisi ollut osallisena ainakin Aleksei Selivanov. Päätuomari Juha-Matti Kanniainen rauhoitti tilanteen.

Erityiskiitos kuuluu myös Kari Perkaudelle, joka pelasi molemmat ottelut ja suoriutui mainiosti tehtävästään. Hän oli molempien otteluiden yksi parhaimmista, kieltämättä.

Suurkiitos kaikille katsojille! Teitä oli HIFK:n ottelussa n. 50-60 ja Narukerän ilmaisottelussa lähemmäs sata. Oli loistava pelihenki ja tunnelma. Seuraavat kotiottelut nähdään kolmen viikon päästä Akilleeta ja Kamppareita vastaan. Saammeko saman verran porukkaa paikalle? ;)

Jätä vastaus

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.