Kaksi ensimmäistä tappiota taattu

Hei,

Pyrin pitämään tämän mahdollisimman ytimekkäänä ja lyhyenä, sillä en itse ollut todistamassa kumpaakaan ottelua.

Viime viikonloppuna ToPV sai kunnian kohdata ensimmäisissä vierasotteluissaan viime vuoden mestarin HIFK:n ja nykyisen kauden yhden ennakkosuosikeista, JPS:n. Kotiin tuotiin pelkkä leipä, eli nolla pistettä.

HIFK – ToPV

Lauantaina 23.11.2013 saime liigan ensimmäiseksi vastukseksi Helsingin IFK:n. Hieman erikoinen ottelu oli, sillä emme kohdanneet helsinkiläiset heidän kotikaupungissaan, vaan Akilleen Porvoossa. Tavoitteet tietenkin olivat korkeat, sillä ToPV on onnistunut viime vuosina haastamaan stadilaisjoukkueen.

Ensimmäisellä puoliajalla valmentaja Igor Zolotarevin mukaan ei oltu täysin hereillä. Puoliajan tulos kertookin sen, 4-0. Palloveikoilla silti oli useampikin hieno paikka pitää puoliaika tasaisena, mutta silkka valmistautumattomuus esti sen. HIFK:n maalintekijöinä olivat Jyväskylästä saapunut Joni Vuopio (2), Tomi Tastén ja Tuomas Jalkanen.

Toinen puoliaika lähti sujumaan heti alusta alkaen. Karvaus alkoi sujumaan mallikkaasti ja saatiin alkuun tehtyä maalikin. Jussi Harjuoja (48) Jari Vaattovaaran avustamana tykitti sellaisen laukauksen, että jos olisi kypäräänkin osunut niin ei päätä olisi enää jäljellä. Tästä kymmenen minuuttia eteenpäin (58) Vaattovaaran Jari onnistui kaventamaan hieman lisää. Maalin syötti Bandyliigaan palannut Marko Miinala. Toinen puoliaika oli tiivistä puolustamista ja tasoituksen yrittämistä, mutta toinen jäi vain haaveeksi, vaikka useamman kerran pallo osuikin tolppaan. Ottelun lopputulokseksi muodostui 4-2.

JPS – ToPV

Sunnuntaina 24.11.2013 kohdattiin meille aina niin hankala joukkue JPS. Peli vaikutti aluksi olevan Palloveikkojen hallinnassa, mutta minuutilla 15 Mikko “Ryde” Rytkönen, joka on palannut Jyväskylän Palloseuran paitaan, saa maalivahdin syötöstä avattua ottelutuloksen. Rytkönen jäi varsinaiseksi kiusoittelijaksi myös pitemmän aikaa. Hän teki mm. ajassa 38 puoliajan viimeisen maalin, joka taas oli maalivahdin avustama. Puolustajien ei saisi päästää moisia palloja läpi.

Toisen puoliajan alettua (48) ToPV onnistuu kaventamaan Jari Vaattovaaran ansiosta, jolle pallon tarjosi Marko Miinala. Lähes heti (49) Tuomas Rintala onnistuu viemään punapaidat taas kahden maalin eroon. Kotijoukkueen maalivahdin Aatu Valtosen toimintaa arvostettiin paljon niin JPS:n raportissa kuin muuallakin. Ilman hänen apuaan ToPV olisi voinut hyvinkin johtaa peliä toisen puoliajan alettua.

Mikko Böhm onnistuu viemään ottelun tilanteeseen 4-1 ajassa 65. Minuutilla 69 nuori Bandyliigatulokas Pekka Niska kaventaa 4-2 Vaattovaaran syötöstä. Tässä olivatkin torniolaisten maalit. Jyväskylä onnistui saamaan pallon maaliin vielä neljästi: (74) Anssi Hänninen, (82) Mikko Rytkönen, (83) Santeri Laitinen, (87) Mikko Rytkönen. Kuten huomata saattaa, viimeiset kolme maalia tuli viimeisellä kymmenminuuttisella. Siinä alkoi näkymään epätoivoisuus ja jo viime vuonna esillä ollut kahden pelin väsymys.

Sanoisiko, että oli hieman pettymyksellinen reissu. Tavoitteena oli ehkä se kaksi pistettä. No, ToPV ottaa revanssin ensi sunnuntaina, kun HIFK saapuu Arena Polaricalle hakemaan toista voittoa.

- Tykkäsin HIFK:n pelistä. Hyvin sulavaa oli, mutta jos emme saa edes kahta pistettä ensi viikonloppuna, olemme melkoisessa pulassa, kommentoi pelaajavalmentaja Igor Zolotarev.

Marko Miinalan käsi sai osumaa ottelussa Jyväskylää vastaan. Siksi on epävarmaa, pelaako hän viikonloppuna Narukerää tai HIFK:ta vastaan. Vielä maanantaina vastaus oli, että ei pelaa, mutta nyt on hyvin mahdollista, että Minttukin nähdään Haaparannan tekojäällä. Olisi nimittäin melkoinen menetys, jos Miinala ei osallistuisi viikonlopun otteluihin.

Myös Paulus Pörhölä voidaan tavoittaa viikonloppuna valkoisessa paidassa. Hän on osoittanut mielenkiintoa ja voi hyvinkin pelata tulevissa otteluissa.

Ensi viikonloppuna kohtaamme siis Narukerän. Kerässä pelaa myös Ville Taramaa, joka oli vielä viime vuonna Palloveikkojen toinen veskari. Sunnuntaina taas otamme revanssin HIFK:lta.

Jätä vastaus

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.