HIFK ja JPS – Otteluennakko

Hei,

23.-24.11.2013 pyörähtää käyntiin Bandyliigan runkosarja. Itseasiassa liiga alkaa varsinaisesti perjantaina 22.11. ottelulla Kampparit – Veiterä. Tornion Palloveikoille tarjottiin heti varsin vahvoja joukkueita vastaan: HIFK ja JPS. HIFK on tiettävästi nykyinen Suomen mestari ja JPS taas huimasti vahvistunut joukkue, joka tulee aivan varmasti sijoittumaan sarjan päätyttyä taulukon piikkiin.

Sääennuste:

Porvoo:

Jyväskylä:

Lähde: Ilmatieteen laitos

HIFK – ToPV

Lauantaina 23.11. kohtaavat kaksi viime vuosina tasaisesti mittelevää joukkuetta: HIFK ja ToPV. Ensinnäkin tärkeä maininta: ottelu pelataan Porvoossa, sillä Kallion kentällä edelleen odotetaan suotuisia kelejä ulkojäälle. Kahden viimeisen kauden ajan Palloveikot ovat olleet varsin hankala ja tukala nippu helsinkiläisille ja nykyiselle mestarille. Molemmat pelaavat ensimmäisen sarjan ottelunsa ja kumpikin joukkue on toiselle vaarallinen. Mika Mutikainen päätti uransa kunniakkaasti viime kauden jälkeen, mutta hänen tilalle on saapunut mm. Jyväskylän Palloseurassa pelannut Joni Vuopio sekä meille kaikille tuttu Jussi Hyry Botniasta. Varsinkin Vuopio on aiheuttanut Jyväskylässä pelatessaan vihreävalkoisille melkoisen paljon ongelmia. Hyry Jussin puolustusmenetelmät taas takaavat hesalaisille entistä paremman puolustuksen.

Kuten edellä on jo mainittu, tulosta on hyvin hankala ennustaa. ToPV on saanut myös varsin kovia vahvistuksia kasaansa, mutta menettänyt mm. Matti-Jussi Liedeksen, Hannu Mokon, Ville Taramaan ja Erkki Koivurannan. Jäljelle on jäänyt vanhempaa kastia. Ottaen huomioon Palloveikkojen edelleen hieman kehnon kausivalmistelun, voisi kuvitella HIFK:n voittavan ottelun. Toisaalta, ToPV:lla tiedetään olevan varsin ailahteleva peli. Heillä on tapana yllättää kovia vastuksia vastaan, mutta hävitä häpeällisesti heikommille. Joten villinä ja lopullisena veikkauksena voisin väittää ToPV:n voittavan erittäin tasaisessa ottelussa. Tosin suurena vaikuttajana on myös se, ettei kumpikaan joukkue tiedä toisen uusia pelityylejä, joten kaikki on mahdollista.


COUNTDOWN CLOCKS

JPS – ToPV

Tämän vuoden ehkäpä ennakkosuosikki JPS kohdataan sunnuntaina 24.11. Jyväskylän poppoolla on kasassa erittäin vahva lössi. Heidän vahvuudessaan on niinkin isoja nimiä kuin Mikko “Ryde” Rytkönen, Ville Utti, Arto Smeds ja Hänniset Atte ja Anssi. Monet ovat asettaneet tämän joukkueen kauden parhaimmaksi. JPS on ollut varsin selvä ennakkosuosikki myös viime vuosina Palloveikkoja vastaan. Joka peli on ollut hyvin selvä tulokseltaan. Edelleen on kuitenkin hankala ennustaa lopputulosta, mutta olisi erittäin typerää väittää, että ToPV voittaisi selvin tuloksin. On uskoa, että torniolaiset voivat haastaa kotijoukkueen vahvalla puolustuspelillä ja Vaattovaaran sekä Hiukan laukauksin, mutta silti veikkaisin Jyväskylän vievän pisteet tällä kertaa. Noin vahvaa nippua vastaan on hankala sanoa muuta.

Jyväskylän nykyinen kokoonpano tuo yhä enemmän monipuolisuutta peliin, vaikka Joni Vuopio siirtyikin pääkaupunkiseudulle. On hyvin hankala sanoa, mikä olisi punapaitojen vahvuus, mutta uhraan itseni olettamalla, että jokainen pelitaktiikka on tänä kautena varsin tarkoin suunniteltu, joten Jyväskylän maaliverkko tuskin tulee heilumaan useita kymmeniä kertoja tänä kautena. Toisaalta, JPS:n osaavat maalintekijät tulevat aiheuttamaan muille joukkueille karkeasti sanottuna “peppukipua”.


COUNTDOWN TIMER WIDGET

Jätä vastaus

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.